Kassa

Nu oudere meer online winkelt, zullen meer fysieke winkels verdwijnen

26-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
oudere computer930x520
Doordat ook ouderen nu meer online shoppen, komen er waarschijnlijk nog minder winkeliers in de winkelstraten. Vastgoedadviseur Colliers Internationals voorspelt na onderzoek onder ruim 2000 consumenten dat in 2021 bijna 1 op de 5 winkels in middelgrote steden leegstaat.

De afgelopen tijd hebben volgens de adviseur vier op de tien mensen meer via het internet gekocht. Met name kopen meer mensen kleding en schoenen (+13 procent), persoonlijke verzorging (+10 procent) en boeken en tijdschriften (+7 procent) via het internet. 260.000 huishoudens deden voor het eerst online boodschappen. 

37 procent Nederlanders zal meer producten online bestellen

Nu het winkelbezoek weer toeneemt wordt de stijging in online winkelen minder sterk. Toch blijkt uit het onderzoek dat bijna 37 procent van de Nederlanders van plan in de toekomst meer producten online te bestellen. "Bij mensen ouder dan 50 is dat percentage niet veel anders. Dat is opvallend, omdat het juist de babyboomers en generatie X zijn die eerder weinig online kochten", aldus Chris Lanting, hoofd winkelverhuur bij Colliers. Het koopgedrag van deze groep is nu ook veranderd. Volgens Lanting heeft dat grote gevolgen voor de winkelstraten in ons land.

Bron: Colliers International
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!