Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nu kabinet versoepelt, stijgt de verkoop van make-up

7 jun 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
1127makeup
De versoepeling van corona-maatregelen zorgt voor een stijging in de verkoop van make-up-artikelen, schrijft De Volkskrant. Winkels als Kruidvat en Ici Paris XL zagen hun omzet drastisch teruglopen, maar zien nu weer herstel.
Sinds het begin van de lockdown werden er nog maar weinig cosmeticaproducten verkocht. Zo verloor het grote L’Oréal maarliefst 20 procent van haar omzet in het tweede kwartaal van 2020.

Geen etentjes en festivals

Bij Kruidvat liepen de cosmetica-inkomsten met 10 procent terug. Een beeld dat ze bij ICI Paris XL herkennen, zegt een woordvoerster Selma Nederhoed. "Mensen dragen meer make-up voor gelegenheden als uit eten gaan en festivals, en dat kon lange tijd niet", is haar verklaring in De Volkskrant.
Nu de winkels en horeca weer opengaan is er duidelijk herstel. "Mensen willen graag weer make-up uitproberen en willen erover geadviseerd worden", zegt Nederhoed, "Het helpt enorm dat onze winkels weer volledig zijn geopend."
Bron: De Volkskrant

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar