Kassa

Nu al 110 klachten over valet-parking rond Schiphol

  •  
09-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
469 keer bekeken
  •  
parkeren valet parking 930
Dit jaar heeft de marechaussee al 110 meldingen ontvangen over problemen met valet-parkingbedrijven rond Schiphol.
Bij valet parking geeft de reiziger zijn auto af, waarna die door het bedrijf ergens wordt geparkeerd. De meldingen betreffen parkeerschades, bekeuringen die met de auto zijn veroorzaakt, vernielingen, verkeersongevallen en veel extra kilometers op de teller. 

Lees contract goed na en maak afspraken

De marechaussee drukt klanten op het hart het contract goed door te lezen en afspraken te maken over bijvoorbeeld het aantal kilometers dat wordt gereden en waar de auto wordt neergezet. Een woordvoerster zegt dat men altijd melding moet maken van misstanden bij de marechaussee, de politie en bij het bedrijf zelf. De marechaussee geeft aan zelf niet te kunnen optreden, omdat het meestal gaat om een geschil tussen de consument en het bedrijf. Daarmee is het een civielrechtelijke kwestie.
Valet parking rond Schiphol zorgt voor toenemende overlast, wegens langs de weg geparkeerde auto's of geparkeerde auto's op bedrijventerreinen met een parkeerverbod. Handhavers van de gemeente Haarlemmermeer, waar de luchthaven onder valt, treden er streng tegen op. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

JohnRosewell
JohnRosewell16 aug. 2019 - 22:17

Mag allemaal in dit land. Wat strafbaar???? Total loss dit land. Strafrecht slechts voor Nederlanders voor klein overtredingen en indien mogelijk slects te betalen van hun AOW. Wat een prachtig land.

RenevB
RenevB11 aug. 2019 - 3:18

Dit is natuurlijk minachting naar de klant en…minachting naar onze rechtstaat!!Civiele procedure gaat hier niet op lijkt mij. Gewoon strafrechtelijk aanpakken en vervolgen voor diefstal(van voertuig en brandstof), vernieling,joyriden en artikel 5!!Zo moeilijk is dat niet lijkt mij…

sinypots
sinypots10 aug. 2019 - 10:34

Tip - Ga met de trein. Soms boeken we een overnachting bij Van der Valk Schiphol, wanneer de vluchttijden vroeg zijn. Bevalt ons prima.

koningsjpc
koningsjpc9 aug. 2019 - 13:11

Als mijn vrouw en ik vanuit Schiphol vertrekken gaan wij ook altijd met de auto. We reserveren ruim van tevoren (meestal direct na het boeken van de vakantie) de overdekte parkeerplaats van Schiphol. Je betaalt, geeft je kentekennummer op en gaat naar Schiphol, overdekte parkeerplaats P3 en d.m.v. nummerherkenning gaat de slagboom open. Je zet de auto op een vrije overdekte plaats en haalt hem bij terugkomst weer op en ook hier weer met nummerherkenning de parkeergarage uit naar huis. Bij aankomst op deze parkeerplaats ga je met de lift naar beneden en buiten staat een shuttlebus te wachten om je naar de betreffende vertrekterminal af te zetten en dat alles gratis (ook uiteraard bij terugkomst) . Soms moet je enkele minuten wachten. De kosten zijn vlgs. mij niet hoger als bij deze oplichters, maar ook al kost het iets meer, misschien een tientje meer op een hele vakantie, dat mag de pret toch niet drukken of heb je liever bij thuiskomst een schadepost van misschien wel duizenden euro's.  Om maximaal misschien tien euro te besparen, ga je misschien duizenden euro's uitgeven (door deze oplichters).

Kassagebruiker
Kassagebruiker9 aug. 2019 - 12:14

Waarom niet per trein of schiphol taxi? Kost mogelijk minder of gelijk en weet je waar je auto staat. Of laat je door vrienden, buren, familie brengen en halen.

3 Reacties
diversion
diversion9 aug. 2019 - 12:42

Met de trein is leuk als je een beetje in de buurt van Schiphol woont, maar vanuit Zuid-Limburg met de hele bagage in de trein naar Schiphol zie ik niet zitten. Volgende keer nemen we een hotel op Schiphol en rijden comfortabel de dag ervoor weg. Wordt ook eens tijd dat de reisorganisaties wat meer alternatieven voor Schiphol gaan bieden, want bij een verre pakketreis moet je zowat standaard van Schiphol vertrekken.

TGeerts
TGeerts11 aug. 2019 - 10:30

Waarom zou je vanuit Zuid-Limburg dan niet vanaf een andere luchthaven vertrekken? Bijv. Dusseldorf? Is een prima/nette/schone/moderne luchthaven en de parkeertarieven zijn ook een stuk beter dan Schiphol. Scheelt je ook nog eens zo'n 2 uur reistijd in totaal. (heen/terug). 

diversion
diversion12 aug. 2019 - 13:38

Heel simpel, omdat die keus je bij de meeste reisorganisaties niet wordt geboden als je een pakketreis boekt. De"standaard" luchthaven in Nederland is gewoon Schiphol.

jhogaarts
jhogaarts9 aug. 2019 - 12:08

Zet de auto op lang parkeren en neem de shuttlebus vanaf de parkeer plaats naar de terminal.

schijf01
schijf019 aug. 2019 - 12:08

Gewoon wat meer betalen en de Valet Parking van Schiphol gebruiken, je auto wordt bij binnenrijden volledig automatisch langs alle kanten gefotografeerd en met GPS systeem naar de parkeerplaats van Schiphol gebracht en je staat  in enkele minuten in de vetrekhal.Gebruik ik al jaren en nooit problemen. Bij terugkomst staat hij weer netjes voor je klaar.

marleenvanh
marleenvanh9 aug. 2019 - 11:09

Max Vakantieman ook gezien en de meneer wiens dashboard camera automatisch aangaat met geluid(!) heeft m.i. wel een heel sterke zaak tegen deze OPLICHTERSBENDE! Maar ja 'dûh' politie zal wel weer iets bedenken waarom ze deze klootzakken(!!) niet kunnen (willen!) oppakken en AANPAKKEN! 

diversion
diversion9 aug. 2019 - 10:36

Ontluisterende beelden afgelopen maandag bij MAX vakantieman. En ik las vandaag weer een artikel over een auto die bij valet parking flink beschadigd was en waarmee 1400 kilometers was gereden. Heb zelf twee maanden geleden gebruik gemaakt van Top Parking (via een voucher van Social Deal) en gelukkig zelf de auto geparkeerd, maar bij thuiskomst merkten we dat het mistachterlicht van de auto moedwillig uit de achterbumper was gesloopt. Kosten vielen in ons geval gelukkig nog mee. Dit zijn gewoon louche bedrijven waar je ver bij uit de buurt moet blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!