Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS zet iets meer intercity's in

29-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
NS trein 1127
Met ingang van woensdag zet de Nederlandse Spoorwegen (NS) iets meer intercity's in. Op die manier moet het makkelijker worden om de anderhalve meter afstand te houden in de trein. Het spoorbedrijf roept nog steeds op alleen te reizen als het echt noodzakelijk is en anders thuis te blijven. De NS hoopt op deze manier Nederland bereikbaar te houden voor zorgmedewerkers en andere mensen voor wie reizen met de trein echt noodzakelijk is.
Op 21 maart stelde de NS de basisdienstregeling in. Vanaf elk station vertrok twee keer per uur een trein in elke richting. Dat waren vooral sprinters, met hier en daar een paar intercity's. Met de verruiming van de basisdienstregeling vertrekt vanaf bijna ieder station, waar normaal altijd al intercity's stoppen, minstens één keer per uur een intercity.. De IC Direct rijdt twee keer per uur tussen Amsterdam en Rotterdam.

Langere reistijd en vaker overstappen

De NS adviseert de reis kort voor vertrek te plannen en waarschuwt dat reizigers ook in de verstevigde basisdienstregeling te maken kunnen krijgen met een langere reistijd en vaker overstappen. 
Het Amsterdamse ov-bedrijf GVB verruimt de dienstregeling ook iets. Dinsdag constateerde het vervoersbedrijf dat het wat drukker begint te worden. Ov-bedrijf HTM uit Den Haag ziet eenzelfde toename, onder meer door de heropening van winkelbedrijven. HTM laat weten extra bussen en trams achter de hand te houden in het geval van grote drukte. 

Geen aanzienlijke toename

Datzelfde geldt voor de het Rotterdamse ov-bedrijf RET. In die stad is al meerdere keren de dienstregeling "versterkt" op bepaalde trajecten. Sinds vorige week is volgens de RET sprake van een toename van het aantal reizigers, hoewel er geen versoepeling is van de maatregelen. Het bedrijf verwacht na het gedeeltelijk openen van het basisonderwijs vanaf 11 mei geen aanzienlijke toename in drukte in het openbaar vervoer. De dienstregeling zal niet worden opgeschaald. ANP

Meer over:

ns, ov, coronacrisis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!