Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS wil dat moederbedrijf kosten Fyra betaalt

25-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fyra_donkere-wolken_02.jpg
De Nederlandse Spoorwegen stellen Finmeccanica, het moederbedrijf van AnsaldoBreda, aansprakelijk voor de kosten van het debacle van de Fyra. Het bedrag kan oplopen tot enkele honderden miljoenen euro’s. Dat heeft de NS woensdag laten weten. NS zal Finmeccanica dagvaarden.
Gebreken
De Fyra-hogesnelheidstreinen, geproduceerd door AnsaldoBreda, werden wegens gebreken begin dit jaar uit de dienstregeling genomen. De NS claimt bij het moederbedrijf ,,op grond van een door Finmeccanica afgegeven garantie’’, omdat de NS ,,geen risico wil lopen vanwege de instabiele financiële situatie van AnsaldoBreda’’.
Kosten
Het gaat om kosten die zijn gemaakt voor de aanschaf van de treinen (rond de 200 miljoen), vertragingsboetes, juridische kosten en gederfde inkomsten doordat de treinen nog niet rijden.
Procedure
Volgens de NS kan de procedure wel 7 jaar duren.
Geen commentaar
Een woordvoerder van Finmeccanica wilde desgevraagd geen commentaar geven op ,,juridische zaken tegen ons bedrijf of dochterondernemingen''. Ook een zegsman van AnsaldoBreda onthield zich van een reactie. ANP

Meer over:

ns, trein, fyra, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!