Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS voert toeslag in bij opladen saldo aan balie

11-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein dubbeldekker 930x520
NS gaat ondanks protest van FNV Spoor toch een toeslag van 50 eurocent in rekening brengen bij reizigers die hun reissaldo bij de servicebalie willen opladen. FNV Spoor bood de NS-directie maandag tevergeefs een petitie aan tegen deze maatregel. De NS ging in gesprek met FNV Spoor en zeven NS-medewerkers, maar kwam niet terug op de beslissing. ,,Teleurstellend", zegt Christa Burger van FNV Spoor: ,,We zijn gehoord maar er is niet geluisterd.”
De bond beraadt zich op vervolgacties vóór invoering van de maatregel.

50 cent aan balie

De NS wil vanaf 2 juli 50 eurocent in rekening brengen bij reizigers die hun saldo bij de servicebalie laten opwaarderen. Opwaarderen bij de automaat blijft gratis.
FNV Spoor vreest dat de maatregel kwetsbare groepen benadeelt, zoals laaggeletterden en mensen met een laag inkomen, die bij de balie een minimaal bedrag op de kaart laten zetten. ,,Zij worden straks gestraft met een boete”, zegt Burger.
Daarnaast vreest het NS-personeel onbegrip en agressie. Ook is men bang dat de maatregel een stap is in een verdergaand automatiseringsproces. Burger: ,,Voor het baliepersoneel staat service verlenen voorop. Als de automaat de medewerker vervangt, is de klant de dupe." ANP

Meer over:

spoorwegen, ns
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!