Kassa

NS vindt tienduizenden verloren voorwerpen

  •  
15-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS_trein_18.jpg
Treinreizigers verliezen hun bestemming dan wel niet uit het oog, maar lang niet iedereen bereikt het eindpunt met alle bezittingen waarmee de reis begon. De afgelopen 6 maanden registreerden de Nederlandse Spoorwegen meer dan 33.000 verloren voorwerpen, waaronder een knuffelbeer die ondanks een speurtocht op Facebook en Twitter nog steeds niet is herenigd met zijn baasje, meldt NS woensdag.
Het vaakst zijn vervoerbewijzen (5004), (bank)pasjes en rijbewijzen (3726) onbeheerd aangetroffen op stations of in treinen. Maar ook mobiele telefoons bleven achter: NS vond er meer dan 2600.
Stradivarius-replica
Conducteurs troffen ook aanzienlijk minder voor de hand liggende voorwerpen aan als een defibrillator en een schildersezel met een doek van 1.20 bij 1 meter. Een replica van een Stradivarius-viool en een levensgrote afbeelding (1.86 meter) van Frau Antje (Nederlands zuivelboegbeeld in Duitsland) behoren tot nu toe tot de opmerkelijkste gevonden voorwerpen.
Tienduizenden items
De hoeveelheid verloren voorwerpen in het eerste halfjaar van 2012 is te vergelijken met andere jaren. Elk jaar verliezen mensen ongeveer 50.000 artikelen, aldus NS. Het goede nieuws voor al diegenen die spullen zijn kwijtgeraakt in de trein of het station is dat het NS-medewerkers doorgaans lukt om bijna de helft van alle voorwerpen terug te bezorgen bij de eigenaar. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!