Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS: treinen naar België overvol

29-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
424 keer bekeken
  •  
NS trein 1127

Pak alleen de trein naar België als het echt nodig is. Die oproep doet de NS. Omdat de winkels in ons buurland wel open zijn, nemen veel mensen de trein naar het zuiden.

Volgens het spoorbedrijf is onmogelijk om voldoende afstand te houden in de trein. De dringende oproep geldt tot zondagavond. Ook op de snelwegen is het steeds erg druk. Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen, riep Nederlanders vorige week op om niet naar België te reizen.

Treinen te vol

Dinsdag zette de NS op de perrons medewerkers in om de passagiersstromen in goede banen te leiden. Eerder die dag kwam het "enkele keren" voor dat passagiers achter moesten blijven omdat een trein te vol zat. ANP

Meer over:

ns, lockdown
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

hidkees
hidkees30 dec. 2021 - 10:03

Is winkelen zo belangrijk dat men er reistijd, reiskosten en ook gezondheidsrisico voor over heeft? Ik snap dit absoluut niet. Je kunt toch van alles via internet bestellen?

Wim Harkx
Wim Harkx29 dec. 2021 - 10:34

Heyt is toch logisch dat Nederlanders naar België gaan. De burgemeester van Antwerpen zegt: wir schaffen das! Wanneer komt de EU met een gemeenschappelijk beleid! En Rutte had toch kunnen voorzien dat velen naar België gaan. De stad Antwerpen kon het aantal auto’s niet verwerken.

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe29 dec. 2021 - 10:45

Je hebt regels en wetten. Maar mensen hebben ook het vermogen om zelf na te denken over wat wel en wat niet verstandig is. In plaats van 'we mogen niet winkelen in Nederland van Mark Rutte' kan iemand ook zeggen 'ik peins er niet over om naar België af te reizen omdat ik dat zelf hoogst onverstandig vind voor mijn eigen gezondheid maar vooral ook die van anderen.'

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!