Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

NS tevreden over het nieuwe treinkaartje

15 jul 2014
  •  
leestijd 1 minuut
trein_bewegend_65.jpg
De overgang naar het nieuwe treinkaartje is volgens de NS goed verlopen. Vanaf vorige week woensdag kunnen NS-kaartautomaten alleen nog maar papieren kaartjes met een chip uitprinten en in de dagen daarna zijn er weinig problemen geweest, liet de vervoerder dinsdag weten.
Geen opvallende drukte
Volgens de NS heeft de voorlichting aan klanten door speciaal ingezet personeel en bij de balies daarbij geholpen. FNV Spoor klaagde daar afgelopen vrijdag juist over in een brief aan NS-topman Timo Huges. De vakbond zag lange wachtrijen en stress voor de medewerkers die klanten voorlichtten op de stations. De NS zag geen opvallende drukte.
Vakbond
Het was vanwege de zomer wat drukker op plekken waar veel toeristen komen, zoals in Amsterdam. ,,In andere delen van het land was de zomervakantie echter al begonnen, waardoor het landelijk gezien rustig was en we vorige week niet met een hele drukke week te maken hadden.'' De NS wil van de vakbond graag weten waar de problemen zich precies hebben voorgedaan, zodat de vervoerder er ,,nog eens goed naar kan kijken''.
ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!