Kassa

NS start pilot voor registratiesysteem treinreizen

11-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS trein 1127
De NS is begonnen met een pilot om treinreizigers vooraf hun reis te laten registeren, meldt techwebsite Tweakers. De vervoerder wil zo beter de drukte in de treinen kunnen inschatten. Een aantal klanten heeft een e-mail gekregen van de NS om mee te doen aan de pilot.
Reizigers zijn door de NS zelf geselecteerd en gevraagd om mee te doen aan de pilot die van 10 mei tot 14 juni duurt. Via een webpagina kunnen reizigers hun reis vooraf te registreren. Ook krijgen reizigers de mogelijkheid om met de eerste klas mee te reizen als ze vooraf hun reis aanmelden. Als de pilot voorbij is zal het systeem worden geëvalueerd.

Binnenkort meer uitleg

Hoe het systeem technisch in elkaar zit, zal de NS binnenkort pas bekendmaken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

manwijf
manwijf13 mei 2020 - 9:08

Privacy inleveren dus. Hoe corona gebruikt wordt om ons in het gareel te houden. Wat gaan ze precies doen met die inschatting? En is de regeling alleen voor regelmatige reizigers? Hoe weten ze verder of wat je opgeeft wel klopt en wat doen ze als je je voordoet als een ander? Zomaar wat vragen.

SuzanneD
SuzanneD11 mei 2020 - 23:57

Registreren werkt niet, want er kan geen controle zijn om te bepalen of iemand echt naar zijn/haar werk gaat, of een dagje op bezoek/uit.  Voor degenen die echt afhankelijk zijn van het O.V. om naar hun werk te gaan en niet thuis kunnen werken, zoals mensen in de zorg, politie, brandweer enz., moet het O.V. beschikbaar zijn. Het kan niet zo zijn dat die mensen niet kunnen werken, omdat er maar 20 mensen in een coupé kunnen.  Controle op het dragen van mondkapjes kan wel. Die cellulose kapjes kunnen verspreiding van de virusdeeltjes niet voorkomen omdat ze door de lucht worden getransporteerd, maar ze kunnen directe besmetting (dus door het hoesten of niezen op iemand) wel verminderen. Solidariteit en empathie voor kwetsbare groepen mensen is wat we moeten blijven hebben. Iedereen die thuis kan blijven werken of studeren, moet dit ook gewoon blijven doen. Een ieder die dat niet kan, moet gewoon kunnen reizen met het O.V, als er geen auto beschikbaar is.

MariJos
MariJos11 mei 2020 - 19:12

Lpaard1981: Reizen is voor iedereen ja, maar corona ook! Denk na, het kan gewoon even niet anders! 

1 Reactie
John1313
John131311 mei 2020 - 22:21

Waarom kan het overal anders door mondkapjes te gebruiken behalve in Nederland. Werken die hier niet??

lpaard1981
lpaard198111 mei 2020 - 16:08

echt een heel slecht idee. reizen is voor iedereen en moet altijd voor iedereen toegankelijk blijven. ongeacht hoeveel geld je hebt en waar je naar toe wil/moet.

John1313
John131311 mei 2020 - 12:17

Wat walgelijk, reizen is voor iedereen en bescherming met mondkapjes maakt capaciteit vrij. 1 Juni weer volledige dienstregeling/capaciteit. Het RIVM zegt in 2009 als dat mondmaskers effectief zijn. Niet zoals ze nu beweren voor een ander maar vooral voor jezelf. Zie https://www.rivm.nl/sites/default/files/2018-11/jaargang%2020_2.pdf, blz 62 e.v. Natuurlijk is 1,5 meter nog beter maar in de trein kan dat niet en dan zijn mondkapjes prima. In China bijvoorbeeld snappen ze dat en rijdt het OV 100% gevuld met verplichte mondkapjes. Dat moet overigens ook op straat en in de winkels. En betalen voor 1e klas en registranten moeten gedogen op jou duur betaalde plaats? Oneerlijk, diefstal! FOEI NS!! Ons kabinet heeft de slogan 'blijf thuis' veranderd in 'vermijd drukte.' Daar ben ik het mee eens, reis niet in de spits als dat niet nodig is.

Steenbreek
Steenbreek11 mei 2020 - 11:33

Ja het is controle of vrij laten. Ik vind registratie ivm aantal verstandig plan. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!