Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS roept laatste 10 procent op om mondkapje te dragen

14-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
147 keer bekeken
  •  
zelfgemaakt mondkapje 1127
De NS roept ook de laatste 10 procent van de reizigers op om "gewoon een mondkapje te dragen". De vervoerder benadrukt dat de meeste mensen dat wel gewoon doen.
De Telegraaf meldde eerder dat een op de tien reizigers geen mondkapje draagt in het ov. "Wij hebben het gevoel dat het in de trein iets beter gaat dan in het streekvervoer", zegt een woordvoerder van de NS. "Meer dan 90 procent draagt een mondkapje. Voor die andere 10 procent: doe gewoon mee. Het is voor je gezondheid."

Handhaving

De NS gaat niet meer handhaven dan het al deed, zei de woordvoerder. "We hebben het hier vaak over. Onze veiligheidsmedewerkers spreken veel mensen aan op hun gedrag. Maar wij zijn geen boetebedrijf." ANP

Meer over:

mondkapje, ns
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

moma
moma26 dec. 2020 - 2:47

Hoe zit het met het keurmerk voor de mondkapjes? In uitzending 17/10 werd gezegd dat dit in dit jaar hopelijk geregeld gaat worden.

gerardvantol
gerardvantol14 dec. 2020 - 19:16

Wij danken die 10% hartelijk voor het verpesten van onze decembermaand

1 Reactie
crazyritten
crazyritten15 dec. 2020 - 10:44

Wat een onzin reactie. Die zijn daar niet verantwoordelijk voor. Black friday wel. En er zijn mensen die geen mondkapje hoeven te dragen zoals ik. Even nadenken voordat je reageert.

ccdewit
ccdewit14 dec. 2020 - 17:51

De NS heeft een app: "NS Onveilig" Als je een onveilig gevoel hebt kan je een appje sturen. Ik voel mij onveilig als er mensen om mij heen zitten zonder mondkapje. Conducteurs zie je eigenlijk nooit. Als je dan een app je stuurt naar NS onveilig, krijg je een standaard berichtje terug dat je maar ergens anders moet gaan zitten of een conducteur moet aanspreken. De conducteur is er niet en als het druk is moet ik door een trein gaan zwerven om een ander plekje te zoeken? De NS geeft aan dat de app alleen bedoeld is bij dreigende fysieke agressie. Op mijn vraag of ik dan de confrontatie aan moet gaan met de niet mondkapje drager, verwijst men naar de klantenservice, dat is dan weer niet hun verantwoording. Nee, handhaving en controle is niet het sterkste punt van de ns. Mooi praterij daarentegen weer wel.

John1313
John131314 dec. 2020 - 16:05

Nadat Corona zijn intrede deed heb ik steeds minder controle gezien in de trein. Lijk wel of de conducteurs bang zijn.

miennaamishaaz
miennaamishaaz14 dec. 2020 - 15:07

en hoeveel van die 10% zijn de Minderjarige/Kinderen onder de 14 Jaar? Dit is namelijk vrij belangrijke data. Want als 3% van die 10% de Minderjarige zijn. dan zijn de totale nummers anders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!