Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS: proef met 'tienminutentreinen' verloopt soepel

22-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
trein

De NS is tevreden over een proef met 'tienminutentreinen.' Reizigers kunnen op woensdagen vanuit Rotterdam en Nijmegen elke tien minuten de intercity naar Schiphol nemen. Het testen verloopt soepel, aldus de Nederlandse Spoorwegen. De voordelen zijn dat reizigers minder lang hoeven te wachten op een trein en bovendien vaker een zitplaats hebben.

"Reizigers moesten tijdens de eerste testdagen wennen aan gewijzigde vertrektijden en vertrekperrons", meldt de NS vrijdag. "Nog geen 3 procent van de treinen viel uit, wat vergelijkbaar is met het gemiddelde op andere dagen. Het percentage treinen dat op tijd aankwam met een marge van 3 minuten was 93 procent, iets hoger dan verwacht."

Vanaf december ook in nieuwe dienstregeling

Sinds 8 september worden op woensdag overdag testritten gereden, woensdag 8 december is de laatste testrit gepland. Sinds kort rijden er als test ook 'tienminutentreinen' tussen Rotterdam en Dordrecht.

Het is de bedoeling dat de 'tienminutentreinen' vanaf december, bij het begin van de nieuwe dienstregeling, officieel gaan rijden. Om dat mogelijk te maken heeft spoorbeheerder ProRail de afgelopen jaren extra inhaalsporen aangelegd. Ook zijn op stations extra perrons aangelegd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!