Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS ontslaat toiletjuffrouwen

01-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toilet_02.jpg
De NS heeft toiletjuffrouwen op grote stations maandag laten weten dat hun contract aan het einde van dit jaar niet wordt verlengd. De spoorwegen willen dat de toiletten op de stations meer klasse gaan uitstralen, schrijft De Telegraaf dinsdag.
Kwaliteitsmerk
„Wij willen dat op ieder station dezelfde hoge standaard komt. De toiletten moeten niet alleen schoon en toegankelijk zijn, maar ook herkenbaar. Het toilet op het station moet een kwaliteitsmerk worden”, aldus directeur Boukje Bügel van Retail en Transfer.
Exploitatie
Volgens de NS oordelen reizigers nu te verschillend over de kwaliteit van de wc's, die op elk station door een andere juffrouw worden geëxploiteerd. Om daar verandering in te brengen, heeft de NS het bedrijfsleven gevraagd een bod te doen op de exploitatie. Eerst voor de toiletten op de grote stations, maar daarna ook voor de kleine stations. De huidige toiletjuffrouwen kunnen dan in dienst komen van de nieuwe exploitant als zij dat willen. ANP/De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!