Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS neemt maatregelen tegen overvolle treinen

23-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein-sprinter-930x520
De maatregelen volgen onder druk van de aanhoudende klachtenstroom over overvolle treinen, waarna de Staatssecretaris een noodplan eiste van NS. Andere maatregelen die NS treft zijn onder meer het verplaatsen van onderhoudsbeurten, het uitstellen van de geplande revisie van dubbeldekkers, met betere informatie reizigers spreiden over de trein en onderzoek naar het inzetten van bussen naar onder meer onderwijsinstellingen.
Afspraken met studenten
Een andere maatregel is een poging van NS om tot afspraken te komen waardoor studenten en onderwijspersoneel minder in de spits en meer in de daluren zullen reizen. Studentenbonden en onderwijspersoneel hebben aangegeven hiertoe bereid te zijn. Dit is een maatregel waar Rover het meeste effect van verwacht, ook in het stads- en streekvervoer.
'Tevreden over NS-maatregelen'
Rover is ook over de andere NS-maatregelen tevreden maar verwacht dat het probleem met overvolle treinen nog niet tot het verleden zal behoren. “Uit ons meldpunt blijkt dat veel overvolle treinen samenhangen met vertragingen en grote storingen, waarvan er dagelijks teveel zijn op het spoor”, stelt Rover-woordvoerder Sanne van Galen. “Bovendien dreigt in april extra krapte doordat er treinen in onderhoud gaan terwijl dan ook de apenkoppen alsnog worden afgevoerd”.
Rover zal volgend jaar de ontwikkelingen op de voet volgen om te zien of de maatregelen voldoende effect hebben en blijft hierover met NS en anderen in gesprek.

Meer over:

ns, trein
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!