Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS neemt eerste gratis watertappunt in gebruik

31-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns 930
Op het station van Alkmaar hebben de Nederlandse Spoorwegen woensdagochtend een watertappunt in gebruik genomen. Leden van de directies van NS en drinkwaterbedrijf PWN tapten water voor reizigers.
Het is de bedoeling dat volgend jaar op tweehonderd van de circa vierhonderd treinstations gratis drinkwater kan worden getapt. Met de service waarbij reizigers gratis hun eigen flesjes kunnen vullen, wil NS bovendien iets doen tegen zwerfafval.

Gratis kraanwater

,,We hopen dat gemeenten en drinkwaterbedrijven ons helpen om dit in heel Nederland mogelijk te maken'', zegt regiodirecteur Irma Winkenius. ,,Met het watertappunt komt NS tegemoet aan de groeiende vraag van reizigers naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen.''

Korting warme drank met eigen beker

NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende tien jaar te laten onderhouden. Heerhugowaard is het eerstvolgende station dat een watertappunt krijgt. Sinds deze maand is het bij meer dan tweehonderd winkels op het station ook mogelijk om korting te krijgen op een warme drank door een eigen beker mee te nemen. ANP
Bron foto: NS

Meer over:

ns, drinkwater
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!