Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'NS moet meer betalen aan fietsenstallingen'

01-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsenzee_07.jpg
De Nederlandse Spoorwegen moeten meer meebetalen aan de bouw en exploitatie van fietsenstallingen bij stations. Daar zal de ChristenUnie woensdag op aandringen in een debat in de Tweede Kamer met staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur).
'Te veel op bordje gemeente'
Volgens ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber liggen de kosten nu te veel op het bordje van de gemeenten. Ze vindt het vreemd dat bioscopen en kantoren zelf moeten zorgen voor voldoende fietsenstallingen, maar dat bij stations vooral de gemeenten moeten betalen. ,,NS en ProRail moeten hier ook verantwoordelijkheid nemen, omdat het hun klanten zijn die gebruik maken van de stallingen'', zegt Dik.
'Duidelijk aangeven bijdrage NS'
In de afspraken tussen de overheid en de NS voor de komende jaren staat dat het spoorbedrijf in redelijkheid samen met andere partijen moet zorgen voor voldoende gratis plaatsen om fietsen neer te zetten. Maar dat vindt de ChristenUnie te vaag. Volgens de partij moet Mansveld duidelijk aangeven wat voldoende en redelijk is en welke bijdrage ze dus van de NS verwacht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!