Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

NS maakt treinreizen voor 12- tot 18-jarigen goedkoper

26 aug 2020
  •  
leestijd 2 minuten
NS logo 930x520

Vanaf 1 september kunnen jongeren tussen de 12 en 18 jaar buiten de spits goedkoper treinreizen. De NS start dan met de verkoop van een nieuwe jongerendagkaart. Dat maakte het vervoersbedrijf bekend. 

Met de nieuwe dagkaart kunnen jongeren de hele dag, buiten de spits, onbeperkt reizen voor 7,50 euro. Het ticket zal te verkrijgen zijn via de NS-app. Hiervoor is dan geen ov-chipkaart nodig. Door middel van een barcode in de app kunnen jongeren door het poortje op het station.

Al eerder werd de nieuwe kaart aangekondigd, die alleen in NS-treinen geldig is, maar door de coronacrisis werd de introductie ervan wat uitgesteld. NS-bestuurslid Tjalling Smit zegt dat de NS de trein voor een nieuwe generatie reizigers een logische keuze wil maken, "ook nu". Volgens Smit zijn de kosten voor een treinkaartje voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar al snel aan de hoge kant. Treinreizen is immers voor kinderen tot 12 jaar en voor studenten gratis. "Jongeren tot en met 18 vallen daar tussenin. Dat gaan we nu oplossen door treinreizen fors goedkoper te maken voor jongeren."

Jongeren zullen meer treinreizen bij een goedkopere kaart

Uit onderzoek van de NS onder 1087 jongeren en hun ouders blijkt dat jongeren vooral voor een dagje naar de stad reizen. Op de tweede plaats zullen ze de trein pakken voor familie- of vriendenbezoek. Volgens de NS reizen jongeren voornamelijk in het weekend. 71 procent van de jongeren zegt vaker met de trein te reizen als er een specifieke jongerenkaart komt voor een aantrekkelijke prijs. Ook 57 procent van de ouders geeft aan dan vaker als gezin de trein te zullen nemen.

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!