Kassa

NS maakt achteraf betalen mogelijk

20-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein dubbeldekker 930x520
De NS gaat achteraf betalen mogelijk maken voor particuliere reizigers. Daardoor hoeven reizigers geen saldo meer op hun ov-chipkaart te zetten. De NS gaat NS Flex, zoals de service heet, nog dit jaar met een kleine groep reizigers testen. In de loop van volgend jaar moet NS Flex gefaseerd mogelijk worden gemaakt voor reizigers.

Business card

Achteraf betalen was al mogelijk met een business card, maar nog niet voor particuliere reizigers. De nieuwe manier van betalen moet voor het hele openbaar vervoer gaan gelden. Ook moeten reizigers er een ov-fiets mee kunnen huren. in de toekomst moeten daar nog andere diensten aan worden toegevoegd, zoals het gebruik van een huurauto of een taxi. 

Automatisch incasso

Aan de manier van reizen verandert niets, zegt een woordvoerder van de NS. Met een ov-chipkaart checken reizigers gewoon in en uit, zoals nu ook het geval is. Aan het einde van de maand ontvangen ze een factuur. Het verschuldigde bedrag wordt via automatische incasso afgeschreven.

Nieuwe app

Er komt ook een app, waarmee reizigers inzicht kunnen krijgen in wat ze besteden in het openbaar vervoer. Ook kunnen ze ermee onderweg upgraden van de tweede naar de eerste klas en hun abonnement aanpassen aan hun reisgedrag. Wie overigens niet achteraf de rekening gepresenteerd wil krijgen, kan gewoon op saldo blijven reizen. ANP

Meer over:

saldoloos, ns
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

diversion
diversion20 okt. 2017 - 12:40

Dat werd ook een keer tijd. Nu moet je altijd minimaal € 20,00 op die kaart hebben staan, terwijl je op korte trajecten vaak minder dan een tientje hoeft te betalen. Omdat ik niet zo vaak met de trein rijd maak ik daarom maar zelden gebruik van die kaart en koop mijn losse kaartjes altijd via de site van de NS of bij de kaartautomaat (waarvoor je dan weer € 1,00 toeslag betaalt).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!