Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS lokt studenten uit spits met zoute zondag

08-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns_logo_spoorwegen__10.jpeg
Studenten met een ov-studentenkaart die doordeweeks geldig is kunnen met ingang van komend weekend op zondag gratis reizen met de trein. Normaliter krijgen zij dan 40 procent korting. NS hoopt de studenten met dit 'zoutezondagaanbod' uit de maandagochtendspits te krijgen en ze op zondag al naar hun studiestad te laten reizen. Dat maakte NS vrijdag bekend.
Studenten met een weekendkaart, waarmee ze doordeweeks normaal gesproken met 40 procent korting kunnen reizen na 9 uur in de ochtend, kunnen vanaf komende week na zeven uur 's avonds een railrunnerkaartje kopen voor 2,50 euro. ,,Vooral voor de lange afstanden loont dat de moeite'', aldus NS.
De actie loopt net als de andere 'zoutacties' van NS tot en met 31 januari.
NS heeft als gevolg van het winterweer te kampen met veel defecte treinen waardoor er minder zitplaatsen beschikbaar zijn in de spits. Door de verschillende zoutacties probeert NS de spits te ontlasten en meer mensen buiten de spits te laten reizen.
De extra maatregelen zijn genomen in overleg met en met steun van het ministerie van Onderwijs en studentenvakbond LSVb. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!