Kassa

NS lokt jongeren met speciale kortingskaarten

27-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein 1127
De NS wil jongeren stimuleren om de trein te pakken. Voor 12 tot 18 jaren komen de Spoorwegen met twee speciale jongerenkaarten.
Met de nieuwe Jongerendagkaart kan iemand de hele dag buiten de spits onbeperkt treinreizen voor 7,50 euro. Daarnaast komt er een nieuw Jongeren Weekendabonnement voor 15 euro. Hiermee zijn de tieners 50 tot 60 procent goedkoper uit.
Reizigersorganisatie Rover is blij met de nieuwe jongerentickets. "Hiermee komt NS tegemoet aan het verzoek van Rover en de andere consumentenorganisaties om met aantrekkelijke en voordelige jongerenproducten te komen die het succes van de voormalige tienertoer kunnen evenaren", aldus Rover.
NS-bestuurslid Tjalling Smit hoopt dat de trein een "logische keuze" wordt voor een nieuwe generatie reizigers. "Jongeren die naar familie, een concert of sportwedstrijd gaan, worden vaak met de auto gebracht. Zonde natuurlijk", zegt hij. "Jongeren kunnen straks betaalbaar en zelfstandig op pad, de ouders hoeven niet meer hun auto te pakken en het is nog duurzaam ook." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!