Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS laat gele informatieborden nog in stand

14-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns-gele-bord_04.jpg
De Nederlandse Spoorwegen laten de gele informatieborden op stations met aankomst- en vertrektijden van treinen voorlopig nog in stand. Dat is de uitkomst van overleg met consumentenorganisaties in het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov).
Minder borden
Nu zijn er nog 3400 gele informatieborden. Dat aantal wilde de NS geleidelijk terugbrengen naar 700, omdat steeds meer reizigers reisinformatie via internet, de mobiele telefoon of elektronische borden op de stations bekijken.
De consumentenclubs, waaronder ouderenorganisaties en reizigersvereniging Rover, voerden aan dat de NS de naar schatting 3 à 5 procent van de reizigers die de borden nog wel gebruiken, niet kan negeren. Niet iedereen heeft een smartphone of tablet. Bovendien zijn de digitale borden gevoelig voor storingen en zijn de displays voor veel slechtzienden slecht leesbaar, voerden ze aan.
Voorbeeld buitenland
Het spoorbedrijf gaat nu samen met de organisaties kijken hoe verder kan worden gegaan met de niet-digitale of niet-elektronische info op de stations, maakten beide partijen dinsdag bekend. Daarbij wordt onder meer ook gekeken naar hoe dit in het buitenland gebeurt.
De NS wilde per station één set van de bekende borden laten staan en op grotere stations meerdere exemplaren. De vervoerder had hierover advies gevraagd aan het Locov.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!