Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS laat anderen schoonmaken

25-02-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ns-logo_02.jpg
De Nederlandse Spoorwegen (NS) overleggen donderdag wat te doen met de steeds viezer wordende treinen en stations nu de schoonmakers staken. De NS kijkt of ze andere mensen kunnen inzetten voor deze werkzaamheden, mogelijk eigen mensen. Dat zei een woordvoerster van het bedrijf.
,,Het begint zichtbaar te worden'', aldus de woordvoerster. En schone stations en treinen horen bij een goede service, stelt de NS. ,,We zien nu vuil op de stations, dat is niet acceptabel.'' In de treinen stapelen de gratis krantjes zich op. ,,Dat je enig ongemak hebt, daar kan je niet omheen. Maar het kan niet zo zijn dat we treinen uit de dienstregeling moeten halen omdat ze te vies zijn.'' De NS benadrukt dat ze geen partij zijn in de onderhandelingen. ,,Maar we hopen wel dat ze tot constructief overleg komen'', aldus de NS. FNV-onderhandelaar Ron Meyer is laaiend om de actie van de NS. ,,Dat heet staking breken en dat mag niet. We kunnen juridische stappen nemen of de medewerkers van NedTtrain oproepen om solidair te zijn.'' Volgens Meyer is de NS wel degelijk partij in het geheel. ,,Zij zijn de grootste opdrachtgever en betalen een te lage prijs.'' Volgens Meyer escaleert het conflict doordat de NS de treinen en stations toch schoon wil houden. Inmiddels zijn ongeveer tweehonderd stakende schoonmakers uit heel het land in Utrecht bijeen. ,,Dit is de grootste actie van schoonmakers ooit.'' Hij zegt bereid te zijn te praten met de werkgevers. ,,Maar die gaan gewoon op vakantie.'' De schoonmakers zijn verwikkeld in een cao-conflict met hun werkgevers. Ze legden al af en toe op bepaalde locaties het werk neer, de acties lijken zich uit te breiden.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!