Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'NS koopt duizenden fietsen'

24-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nederlandse_Spoorwegen_16.jpg
De NS koopt zeker 3000 OV-fietsen. De vraag stijgt heel snel, dus moet de vloot worden uitgebreid, meldde de vervoerder woensdag. De NS heeft momenteel 8500 huurfietsen op zijn stations staan.
OV-fietsen
Volgens de NS maken mensen elk jaar ruim 1,5 miljoen ritten met de OV-fietsen die er nu zijn. Dat stijgt waarschijnlijk met 200.000 per jaar.
Vijf bedrijven
Vijf bedrijven zijn in de race om de nieuwe fietsen te leveren. Het zijn Batavus, Bikes2go, Louis Verwimp, Big Wholesale en Verstegen & Van Zuiden. NS wil niet zeggen hoeveel geld ermee gemoeid is.
Uittesten
Reizigers kunnen half juli de fietsen van de kandidaten uittesten bij station Utrecht CS. Dat telt ook mee in de beoordeling, en dus in de uiteindelijke beslissing, aldus de NS.
Opknappen
De NS zal ook ongeveer duizend OV-fietsen per jaar opknappen. Het gaat om fietsen die na vier jaar aan vernieuwing toe zijn. De rijwielen worden helemaal uit elkaar gehaald en geïnspecteerd. ,,Gemiddeld kunnen we zeventig van de ongeveer honderd onderdelen opnieuw gebruiken. Voor de resterende 30 procent gebruiken we nieuwe delen. We krijgen dus ook duizend fietsen per jaar terug'', zegt een woordvoerder. ANP

Meer over:

ns, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!