Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS koopt Canadese locomotieven

19-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_bewegend_49.jpg
De NS heeft 19 locomotieven besteld bij het Canadese bedrijf Bombardier. Omdat de hogesnelheidstrein Fyra V250 in de ban is gedaan, laat de NS meer gewone treinen over het hogesnelheidsnet rijden en daar zijn de extra locomotieven voor nodig. Dat heeft een woordvoerder van de NS woensdag laten weten.
Bedrag onbekend
De NS meldt niet hoeveel geld met de opdracht is gemoeid. De locomotieven moeten in december volgend jaar gaan rijden. Dan gaat de nieuwe dienstregeling in.
Langzamer dan Fyra
De plannen voor de aankoop waren in juli bekendgemaakt, maar de order is nu definitief. De Traxx-locomotieven kunnen maximaal 160 kilometer per uur rijden. Dat is sneller dan andere treinen, maar een stuk langzamer dan de Fyra, die 250 kilometer per uur had moeten gaan rijden. De Canadese locomotieven zijn geschikt om op gewoon spoor in Nederland en België te rijden én om op de hogesnelheidslijn te worden ingezet. ANP

Meer over:

ns, trein, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!