Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS: Intercity Direct valt nog te vaak uit

15-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nederlandse_Spoorwegen_13.jpg
De snelle treindienst tussen Amsterdam en Breda, Intercity Direct, valt veel vaker dan gewenst uit. De uitval van de opvolger van de omstreden Fyra schommelt tussen de 5,3 procent en 11,5 procent, afhankelijk van dag en tijdstip.
Normen niet gehaald
Daarmee worden de normen en prestatieafspraken die zijn gemaakt voor de snelle treindienst niet gehaald, constateert NRC vrijdag na analyse van punctualiteit en betrouwbaarheid van Intercity Direct. NS gaat uit van een uitval van 2,5 procent in 2014.
Storingen
NS erkent de constatering dat de treindienst regelmatig niet op tijd rijdt of uitvalt. ,,Het is zoals het is. Het is vervelend voor de reizigers, maar de betrouwbaarheid en punctualiteit zijn nog niet op het gewenste niveau'', aldus NS. Dat de NS-cijfers sterk afwijken van de geconstateerde vertragingen, hangt samen met de storingen die aan ProRail zijn toe te schrijven.
Betrouwbaarheid neemt toe
Volgens NS neemt de betrouwbaarheid en punctualiteit dit jaar toe. ,,Dat heeft onze hoogste prioriteit'', aldus de woordvoerder. Bovendien wordt het steeds drukker in de treinen op het hogesnelheidsspoor. In de loop van 2016 wordt het aantal treindiensten tussen Amsterdam en Rotterdam vice versa verhoogd van twee naar vier per uur. De snelheidstrein naar Breda blijft voorlopig een halfuursdienst. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!