Kassa

NS hoopt op tweede tienminutentrein eind 2021

19-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
NS logo 930x520
Eind 2021 moet de tweede tienminutentrein gaan rijden. Daarop hoopt althans de NS. De tweede tienminutentrein moet komen op het traject tussen Schiphol en Nijmegen. Voordat hier het zogenoemde spoorboekloos rijden echter mogelijk wordt, moeten nog wel werkzaamheden worden uitgevoerd, meldt een NS-woordvoerder.

Eerste tienminutentrein loopt naar tevredenheid

De NS komt met de plannen, nu de eerste tienminutentrein naar tevredenheid loopt. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling eind vorig jaar pendelt deze tienminutentrein zeven dagen in de week tussen tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Uit de eerste cijfers na de eerste maand van deze zogenoemde hoogfrequente treindienst blijkt dat 93 procent van de treinen op dit traject op tijd rijden, tegenover een landelijk gemiddelde van 92 procent, aldus de NS. De vervoerder noemt dit opmerkelijk, aangezien vooraf rekening werd gehouden met kinderziektes en meer impact door incidenten vanwege het grote aantal treinen dat nu op deze lijn rijdt.

4 treinen per uur tussen Schiphol en Nijmegen

Tussen Schiphol en Nijmegen rijden nu vier treinen per uur. Dat moeten er dus zes worden. Ook wil de NS ook het aantal intercity’s tussen Breda, Tilburg en Eindhoven verhogen van twee naar vier per uur. De extra treinen zijn volgens de NS nodig om het groeiende aantal reizigers te kunnen vervoeren.

Inhaalspoor

Om de extra treinen te laten rijden, moet er onder meer een inhaalspoor komen bij Driebergen-Zeist, een keerspoor bij Ede-Wageningen en een vierde perronspoor op station Tilburg. Ook moeten onder meer treinen gereed worden gemaakt, mensen worden opgeleid en getraind en perrons worden aangepast.

Trein rijdt op zijn vroegst 2021

Als de noodzakelijke voorbereidingen afgerond zijn en de infrastructuur op tijd klaar is, gaat de tweede tienminutentrein op zijn vroegst rijden vanaf eind 2021, als de dienstregeling voor het jaar erop ingaat. De extra treinen tussen Breda en Eindhoven kunnen op zijn vroegst vanaf 2025 gaan rijden. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Gerard001a
Gerard001a19 jan. 2018 - 12:44

Om de twee minuten?Dan hoef je de spoorbomen niet meer open te doen, handig!

1 Reactie
simon55
simon5521 jan. 2018 - 13:23

WaaR staat 2 minuten dan .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!