Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS garandeert aankomst op Schiphol

23-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_ns_18.jpg
De NS begint volgende maand een proef om treinreizigers naar Schiphol de garantie te geven dat ze ook daadwerkelijk aankomen op de luchthaven.
Speciale app
Tegen een vergoeding van 5 euro krijgt de reiziger via een speciale app reisadvies op maat om de vlucht te halen. ,,In het uiterste geval brengen we je met taxi en begeleiden je naar de balie op Schiphol, of als het dan niet lukt vergoeden we de kosten van bijvoorbeeld omboeking of je vlucht'', meldt het spoorbedrijf maandag.
Schiphol Garantie Service
Met de proef wil NS, in samenwerking met Schiphol, de bereikbaarheid van Schiphol per openbaar vervoer vergroten. ,,We zetten alles op alles om de reiziger zo snel mogelijk op Schiphol te krijgen'', aldus het bedrijf. NS start van 14 juli tot 1 september met de zogeheten Schiphol Garantie Service (SGS). Daarna bekijkt het spoorbedrijf of de service definitief wordt ingevoerd.
Incidenteel
Volgens de NS worden reizigers nu ook ,,incidenteel'' met de taxi naar Schiphol gebracht, hoewel er geen garanties worden gegeven. Reizigersorganisatie Rover vindt dat de aankomstgarantie er altijd moet zijn en dat daar niet extra voor zou moeten worden betaald.
Brief
Vanaf maandag ontvangen ruim 10.000 klanten van de NS een brief waarin zij worden uitgenodigd om mee te doen met de proef. NS hoopt op ongeveer 1500 deelnemers.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!