Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'NS gaat minder tussenstations overslaan'

03-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_station_29.jpg
De NS werkt aan een aantal maatregelen om minder vaak tussenstations over te slaan. Vorig jaar sloegen treinen nog 3393 tussenstations over. De komende jaren moet dit verbeteren, aldus staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Verbetering
Het overslaan van stations gebeurt volgens de bewindsvrouw alleen als er grote vertragingen dreigen. Het overslaan van stations komt vooral voor op enkele trajecten. Het gaat onder meer om het traject Nijmegen-Arnhem en bij Utrecht Centraal. Hier wordt aan oplossingen gewerkt. Dat leidt naar verwachting in 2016 tot verbetering.
Reis aanpassen
Mansveld vindt het belangrijk dat de NS reizigers niet verrast met het overslaan van een station. NS moet reizigers ,,indien mogelijk'' altijd tijdig informeren zodat ze hun reis nog kunnen aanpassen. Op verzoek van Mansveld maakt de NS jaarlijks bekend hoeveel stations zijn overgeslagen. ANP

Meer over:

ns, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!