Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS en ProRail helpen afval te verminderen

23-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nederlandse_Spoorwegen_04.jpg
De NS en ProRail gaan samen helpen meer afval te scheiden op stations en in de treinen. De afvalberg moet daar op den duur verminderen van in totaal 12.000 ton naar 9000 ton per jaar. Daarvan moet 75 procent worden hergebruikt. Om die afspraken te halen hebben beide partijen, samen met staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu, maandag een contract getekend op het Centraal Station in Rotterdam.
Afvalvermindering
Daarnaast moet het project ook leiden tot afvalvermindering. Daarvoor worden afspraken gemaakt met onder meer de winkeliers bij de stations. Er komt eerst een proef op de stations Rotterdam, Arnhem, Breda, Tilburg, Eindhoven en Zwolle. Daarna wordt ook op alle andere stations in Nederland gewerkt aan afvalvermindering en afvalscheiding. Dat laatste gebeurt via twee kanalen: papier en restafval.
Nieuwe pictogrammen
NS en ProRail hebben nu op CS Rotterdam afvalbakken met nieuwe pictogrammen neergezet om mensen sneller te informeren waar welk soort afval in moet worden gegooid. ,,We hadden wel die gescheiden afvalbakken, maar we zagen mensen soms nog te veel te twijfelen over in welke bak ze het afval moesten achterlaten'', aldus directievoorzitter Michiel van Roozendaal van NS-dochter NedTrain. Later dit jaar worden die ook neergezet op de andere stations waar de proef wordt gehouden. ANP

Meer over:

afval, ns, milieu, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!