Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS-conductrice zwaar mishandeld in Hoofddorp

06-03-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Nederlandse_Spoorwegen_08.jpg
Een conductrice van de Nederlandse Spoorwegen is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar mishandeld in de trein van Schiphol naar Hoofddorp. De 44-jarige Amsterdamse is met diverse breuken in haar gezicht naar een ziekenhuis gebracht, waar ze vrijdag wordt geopereerd. Dat meldde de NS.
Lastige reiziger
Volgens de politie kan de vrouw zich niets meer herinneren van het moment van de mishandeling. Alleen dat ze tussen Schiphol en Hoofddorp haar laatste ronde deed in de trein en in de eerste klas een lastige reiziger tegenkwam die de trein niet uit wilde.
Aanhouding
Omstanders zagen op het station van Hoofddorp rond dezelfde tijd iemand weglopen. In de buurt hebben agenten een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Of hij iets met de mishandeling te maken heeft, wordt uitgezocht.
Geschrokken
FNV Bondgenoten, het CNV en de Vakbond voor Rijdend Personeel, VVMC, reageerden vrijdag geschrokken op de mishandeling in Hoofddorp. ,,We zijn al langere tijd met NS over dit onderwerp in gesprek. We zijn geschokt door dit ernstige agressiegeval. Vakbonden zijn van mening dat de mate van agressie vraagt om andere maatregelen dan tot dusver.''
Extra veiligheidsmaatregelen
Directie en ondernemingsraad van de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden willen op korte termijn in gesprek met de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie), Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur). Doel is wat hun betreft dat de overheid extra veiligheidsmaatregelen neemt.
Geweld
,,Toen ik van deze agressie hoorde, liepen de rillingen over mijn lijf'', aldus Marjan Rintel, directievoorzitter NS Reizigers ,,Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. Geweld is nooit te rechtvaardigen. Hier geldt: handen thuis of blijf thuis! NS, or en vakbonden kunnen dit niet alleen oplossen en lopen tegen de grenzen aan van wat wij redelijkerwijs als spoorsector kunnen doen. We hebben de overheid en heel Nederland hiervoor nodig.'' ANP

Meer over:

ns, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!