Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'NPO wil macht bij omroepen weghalen'

23-04-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
NPO_06.jpg
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil dat de afzonderlijke omroepen minder te zeggen krijgen. Dat staat in een uitgelekt conceptbeleidsplan voor 2016-2020, waar de Volkskrant donderdag over bericht. De NPO bevestigt dit verhaal en benadrukt dat de omroepen de garantie houden ,,dat zij in de toekomst mooie inhoudelijke programma's kunnen maken''.
Groot deel inleveren
De acht publieke omroepen zouden een groot deel van hun autonomie moeten inleveren, omdat ze nu nog te veel hun eigen doelen nastreven, staat in het plan. Niet alleen de gevestigde omroepen, maar ook producenten, mediabedrijven en talentvolle makers van buitenaf moeten als het aan de NPO ligt de mogelijkheid krijgen programma's aan te bieden. Dit is in lijn met het omroepplan van staatssecretaris Sander Dekker (Media).
Voorstellen
De NPO laat weten dat de plannen in juni definitief zijn en dat ze ,,in lijn zijn met wat de NPO en omroepen vorig jaar hebben afgesproken''. ,,De uitwerking vindt nu plaats in overleg met de omroepen. De voorstellen gaan over hoe de publieke omroep in het huidige, steeds groter wordende media-aanbod makkelijk vindbaar en duidelijk herkenbaar blijft.''
Volledige openheid
In het plan staat verder dat omroepen wordt gevraagd hun begrotingen op hoofdlijnen te delen. ,,De NPO gaat gerichter sturen op een doelmatige inzet van alle middelen, zowel van de programmakosten als van organisatiekosten.'' Ook hiermee geeft de organisatie gehoor aan de oproep van Dekker, die eerder opriep volledige openheid te geven over de kosten van het maken van programma's. Hij wil dat helder is waar het publieke geld naartoe gaat. ANP

Meer over:

npo, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!