Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

'NPO moet Start-app snel aanpassen'

18 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuut
NPO 930 520
Privacy-organisatie Bits of Freedom en de Consumentenbond willen dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn Start-app, de opvolger van Uitzending Gemist, snel aanpast. De app werkt nu alleen als gebruikers akkoord gaan met het verzamelen van gegevens over hun kijkgedrag.
De NPO meldt op zijn website meldt dat de aanpassing nog enkele maanden kan duren. Maar dat gaat de consumentenorganisaties niet snel genoeg.

NPO toont melding sinds december

Sinds eind december verschijnt in de app van de NPO een melding over het verzamelen van gegevens door adverteerders. Gebruikers moeten hiervoor akkoord geven. Doen ze dit niet, dan krijgen ze geen toegang. ,,De NPO levert een publieke dienst en zou vrij toegankelijk moeten zijn'', vinden Bits of Freedom en de Consumentenbond. ,,Bovendien is het volgens een aanvulling op de ‘cookiewet’ niet toegestaan om toegang tot een website van een overheidsinstelling, zoals de NPO, af te laten hangen van acceptatie van advertentiecookies.'' ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's