Kassa

Notaris helpt 'kaalplukken' ouderen voorkomen

20-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_munten_25.jpg
Notarissen gaan helpen voorkomen dat de erfenis van ouderen wordt 'kaalgeplukt' door familie, bekenden of mantelzorgers. In een aantal steden wordt een proef gestart om uitbuiting vroegtijdig te signaleren, bericht het AD woensdag. Het ministerie van Volksgezondheid en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) werken hiervoor samen.
Actieplan
Het kabinet is gestart met het actieplan 'Ouderen in Veilige Handen'. Volgens de Stichting Huiselijk Geweld komt financiële uitbuiting van ouderen circa 30.000 keer per jaar voor. Dat aantal zal door de vergrijzing toenemen. De KNB traint 1.500 notarissen zodat ze vroegtijdig aan de bel kunnen trekken. Hiervoor moeten de notarissen een melding doen bij het Steunpunt Huiselijk Geweld.
'Notaris geschikt om uitbuiting te signaleren '
Jef Oomen, bestuurder bij de KNB, zegt dat de notaris bij uitstek geschikt is om uitbuiting bijtijds te herkennen. "Wij krijgen dagelijks te maken met nalatenschappen en financiële zaken. Er moet een belletje gaan rinkelen als een neef met zijn oude tante langskomt om haar testament te wijzigen." Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!