Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

NOS: Bijna alle contactberoepen vanaf volgende week weer toegestaan

Gisteren
  •  
leestijd 1 minuten
corona virus pathogeen 1127

Vanaf volgende week dinsdag worden bijna alle contactberoepen weer toegestaan. Alleen sekswerk wordt nog niet toegestaan. Dit is volgens Haagse bronnen overeengekomen door betrokken ministers, aldus de NOS. Vanavond maken premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge eventuele wijzigingen van de coronamaatregelen bekend tijdens een nieuwe persconferentie.

Zondag werd al duidelijk dat mensen binnenkort weer naar de kapper mogen, hoewel demissionair minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) hierover eerder niet al te optimistisch was.

Voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs gaat weer deels open

Ook is al naar buiten gekomen dat het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs weer voor een deel open gaan. Voor jongeren en jongvolwassenen tot 27 jaar worden daarnaast teamsporten weer toegestaan. Verder wordt het mogelijk om niet-essentiële winkels op afspraak te bezoeken.

Avondklok blijft, sportscholen en buitenschoolse opvang blijven gesloten

Daarnaast kwam naar buiten dat de avondklok voorlopig in stand blijft. Ook blijft het aantal bezoekers dat mensen mogen ontvangen op één staan. Sportscholen en de buitenschoolse opvang blijven gesloten.

Bron: NOS

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar