Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Noordzeekust bezaaid met ballonnen

07-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 Ballon
Vrijwilligers die bezig zijn met een opruimactie langs de Noordzeekust, hebben in zeven dagen tijd de resten van ruim 1900 ballonnen weggehaald. Elke etappe vinden de deelnemers tussen de vijftig en tweehonderd ballonresten. In totaal is er in zeven dagen tijd 4297 kilo afval van de stranden gehaald. Vorig jaar was dit na hetzelfde aantal etappes 4140 kilo, meldt Stichting De Noordzee.

'Ballonnen belanden in zee'

De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee is nu over de helft. Tijdens deze editie is er speciale aandacht voor ballonresten. De stichting zamelt dit jaar de ballonnen apart in om aandacht te vragen voor dit probleem. ,,Ballonnen die de lucht in gaan, belanden vaak in zee. Dieren in zee zien het rubber aan voor voedsel en vogels kunnen verstrikt raken in de plastic sierlinten die aan de ballonnen hangen'', aldus de stichting.
De Tweede Kamer vroeg gemeenten al in 2014 het oplaten van ballonnen te ontmoedigen. Vier jaar later staan ballonnen echter nog steeds in de top vijf van meest gevonden stukken afval op stranden, zegt de stichting. ANP

Meer over:

zwerfafval, noordzee
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!