Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Noordelijk fileknelpunt aangepakt

28-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Snelweg_001_07.jpeg
,,De A28, de Poort naar Noord, is te smal geworden.'' Met die woorden gaf demissionair verkeersminister Camiel Eurlings woensdag het startsein voor het wegverbredingsproject Zwolle-Meppel (A28). De bewindsman omschreef het bewuste deel van de snelweg als het grootste fileknelpunt van Noord-Nederland.
Het knooppunt maakt deel uit van wegprojecten waarvan Eurlings eerder zei die aan te willen pakken. Hij noemde dat ,,dertig schoppen de grond in om de hardnekkigste fileknelpunten van Nederland aan te pakken''. De vertrekkend minister is inmiddels toe aan 'schop nummer zes'; de eerste buiten de Randstad. Hij vindt het belangrijk om ook wegen te verbreden buiten die regio. ,,Noord-Nederland kent veel logistieke bedrijvigheid. Dan hoef ik verder niets uit te leggen.'' Eurlings betitelt de dagelijkse verkeersopstoppingen op de A28 als funest voor de vele forensen die gebruik maken van de weg. Daarom heeft hij de weg opgenomen in het lijstje van wegen dat in aanmerking komt voor zijn zogenoemde spoedaanpak. De A28 is een van de zeven niet-Randstedelijke wegknelpunten op het lijstje van dertig. Ondanks de val van het kabinet wil de CDA-minister zijn verlanglijstje zo veel mogelijk afwerken. ,,U kent mijn inzet: dertig schoppen de grond in om de hardnekkigste fileknelpunten van Nederland aan te pakken. Missionair of demissionair, dat maakt geen verschil'', hield hij woensdag zijn gehoor voor. ,,Ik bouw door tot mijn laatste minuut als minister van Verkeer en Waterstaat. Ik zal zorgen dat mijn opvolger blauwe vingers krijgt van het linten knippen.'' Op het bewuste wegdeel komt er een rijstrook bij over een afstand van 20 kilometer. Daarmee beschikt dit stuk van de A28 straks over 2 x 3 rijstroken. Tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Zuid heeft de weg in de toekomst 2 x 4 rijstroken. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!