Kassa

'Noodzakelijke zorg onbereikbaar voor lagere inkomens'

08-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg euros zorgverzekering zorgkosten 930 520
Fysiotherapeuten en orthodontisten waarschuwen dat voor voor veel mensen een aanvullende verzekering te duur wordt. De twee beroepsgroepen nemen gezamenlijk het overgrote deel van de in de aanvullende verzekeringen gedekte zorg voor hun rekening.

Zorg onbereikbaar

,,Binnenkort kun je aan de tanden van een kind zien, hoeveel geld de ouders hebben", zegt Christo Boxum van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO). ,,Nu al is veel noodzakelijke zorg voor lagere inkomens nagenoeg onbereikbaar", zegt Guusje ter Horst, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Aanvullende verzekering

De twee organisaties onderschrijven de bezorgdheid van De Nederlandse Bank over houdbaarheid van de aanvullende zorgverzekering. Steeds minder mensen nemen een aanvullende verzekering. Sommige polissen zijn nu al verlieslatend voor verzekeraars. Die zien zich genoodzaakt de dekking ervan te verkleinen of hun prijzen te verhogen.
NVvO en KNGF willen dat de verzekeraars weer voor ,,iedereen bereikbare aanvullende verzekeringsoplossingen" op de markt brengen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!