Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Noodvoorziening voor mobiel telefoonverkeer

12-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon_doorgestreept_02.jpg
Telecombedrijven KPN, T-Mobile en Vodafone kunnen terugvallen op een noodvoorziening bij grote storingen in het mobiele netwerk van een van de drie. Zij gaan in dat geval gebruikmaken van elkaars netwerk, waardoor klanten toch mobiel kunnen bellen en sms'en. Daarover hebben de partijen definitieve afspraken gemaakt, meldde branchevereniging Nederland ICT donderdag.
Eerste land met een noodvoorziening
De noodvoorziening wordt alleen ingezet bij storingen die naar verwachting langer duren dan drie dagen en die meer dan 500.000 klanten in een regio treffen. Volgens de branchevereniging is Nederland het eerste land ter wereld met een dergelijke noodvoorziening.
Aandringen
Het vangnet is er gekomen op aandringen van minister Henk Kamp van Economische Zaken. De aanleiding was een omvangrijke storing in april 2012 toen klanten van Vodafone dagenlang niet konden bellen, sms'en en internetten. De storing ontstond door een brand in een netwerkcentrale van de provider in Rotterdam. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!