Kassa

Noodklok om zorg voor meervoudig ernstig gehandicapten

12-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudere zieke ziekenhuis verpleeghuis rolstoel 930 520
De situatie in de zorg voor meervoudig ernstig gehandicapten is onhoudbaar. De Vereniging voor Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) luidt volgens de NOS de noodklok.
Brandbrief naar staatssecretaris
De verenging heeft een brandbrief geschreven aan staatssecretaris Van Rijn, waarin wordt gevraagd om meer middelen om de specialistische zorg voor deze groep te behouden en verbeteren. Directeur van VGN Frank Bluiminck zegt dat de basale zorg voor deze groep al nauwelijks lukt. ,,Maar extra zorg die de kwaliteit van leven van deze mensen enigszins verbetert, dat staat echt in de verdrukking.”
Zorgorganisaties legden de afgelopen tijd zelf bij om de gewenste zorg te leveren, maar dat is volgens tientallen grote zorgaanbieders niet langer houdbaar.
''Structureel probleem voor grote groep"
Vorige week schreef Van Rijn een brief aan de Tweede Kamer waarin hij extra aandacht beloofde voor meervoudig ernstig gehandicapte kinderen. Bluiminck vindt dit een goed begin, maar blijft kritisch: "Aandacht voor de kinderen met dergelijke beperkingen is goed, maar het is een gemiste kans dat de staatssecretaris het structurele probleem niet erkent, voor een veel grotere groep."
Bron: NOS

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

wytse vlietstra
wytse vlietstra12 jul. 2017 - 20:07

Ze moeten in de huidige langdurige en complexezorg eerst maar eens af van het denken in hokjes, En het handelen vanaf eilandjes.De tegenwoordige zorg is als een natte scheet met droogte scheuren.Er klopt helemaal niets aan de samenwerkingen tussen de verschillende onderdelen. Alleen het personeel tot aan de loonschalen van de verpleging doet er iets toe. Wat er boven zit heeft op een enkeling na, helemaal niets met zorg te maken.Termen als "De cliënt staat centraal = wie de hoogste zorgindicatie heeft, heeft voorrang" "Leven zoals je thuis gewend bent. Tja dat kan dus alleen maar thuis"Zo is er nog veel meer Hoax, Hoax dat bedacht is door de rotte appel van onze maatschappij, "De Manager". Immers de in het artikel genoemde tientallen GROTE Zorgaanbieders, kunnen de zorg niet meer bieden.Dat terwijl deze GROOT is geworden door een samenvoeging van kleine en dure instellingen.In werkelijkheid zijn het vaak de kleine instellingen die de complexezorg wel bieden tegen minder kosten. Voorbeelden zijn ouders die de krachten bundelen en zelf complexe zorg willen inkopen.Helaas is het de "GROTE" bureaucratie die het onze kleine democratie te complex maakt. De overheid die onder druk van deze, steeds grotere groep rotteappels door de knieën gaat. Het gaat allang niet meer over zorg. Het gaat om eigen belang, Het gaat om macht.HET gevoel van wantrouwen heerst. Zoals de waard is, vertouwt hij zijn gasten. En daar kan geen overheid tegenop als ze blijven doen zoals ze doen.

agapon
agapon12 jul. 2017 - 14:19

gevolg van bezuinigingen die geen bezuinigen zijn. Door velen wordt de zorg uitgekleed en dat is funest. Er is geld genoeg indien men nu eens de profiteurs gaat uitschakelen. Zelf werkzaam in de zorg ter verduidelijking. Managers die een paar maanden blijven en vervolgens tonnen in de zak krijgen toegestopt is er een van.dan de verzekeringsmaatschappijen, waarvoor moet je er pak en beet 37 maatschappijen zijn om de zorg te financieren ??? Gevolg 37 directeuren met bonussen die er niet om liegen, dan onderdirecteuren enz enz enz 37 maatschappijen die zgn concurrerende werken. Niet dus b.v. VGZ - Unive _ IZZ zijn een dezelfde maatschappij, bij Achmea hetzelfde verhaal. &0 procent van het werk wordt administratief en de cliënt .........heeft het nakijken. Ziekenhuizen exact hetzelfde. Ziekenhuizen behoren niet commercieel te zijn. Dan de volgende verbazing in een voorbeeld aangegeven. De kosten van luiers in winkel/groothandel per zelfde hoeveelheid 100 euro, maar moet verplicht via de apotheek en de kosten ...........300 euro. Medicijnen precies hetzelfde uitgezocht bepaald medicijn drogist 18 - 20 euro, apotheek 28 euro, meegenomen uit Polen schrik niet zelfde merk, zelfde hoeveelheid 1,50 euro. Het verhaal zal duidelijk zijn met al grijpgrage, zichzelf verrijkend instellingen en handjes. De enigste die in het geheel respect verdienen is het verplegende personeel dat zich een slag in de rondte werk en vaak met liefde voor de medemens, waarbij het bij hogere inkomsten het meesttijds om de inkomsten gaat en niet om het dienstbaar zijn van de medemens in nood. De mensen in Den Haag behoren een flinke draai om de oren te krijgen en zelf eens de ogen te openen voor wat zij de afgelopen jaren gedaan hebben met o.a. marktwerkingen (hoe verzin je het) 

C.Boon
C.Boon12 jul. 2017 - 12:24

De heer van Rijn blíjft beloven maar er gebeurt helemaal niets ! Het is slappe hap en dat krijgt grote gevolgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!