Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nokia en Apple treffen schikking om patenten

14-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
apple_muis_02.jpg
De Finse mobieltjesfabrikant Nokia heeft een schikking getroffen met concurrent Apple in de strijd om het schenden van patenten. De Amerikaanse gadgetmaker zal Nokia voortaan royalties betalen en eenmalig een onbekend bedrag. De overige financiële details zijn niet bekendgemaakt.
,,Apple en Nokia hebben besloten om alle aanklachten tegen elkaar in te trekken'', zei een Apple-woordvoerder dinsdag. Beide bedrijven mogen bepaalde patenten van elkaar gebruiken. ,,Maar niet het merendeel van de innovaties die de iPhone uniek maken''. Apple en Nokia hebben het al sinds 2009 met elkaar aan de stok. Het Finse bedrijf diende in maart nog een klacht in bij de Amerikaanse commissie voor internationale handel (ITC) wegens het schenden van patenten door Apple op vrijwel al zijn producten. Nokia verwacht dat de overeenkomst met Apple goed uitpakt voor de tweede kwartaalresultaten van het Finse bedrijf. ,,We zijn erg blij dat Apple gebruik gaat maken van onze patenten'', zei Nokia-topman Stephen Elop. ,,Deze overeenkomst toont aan dat Nokia marktleider is waar het gaat om patenten.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!