Kassa

‘Nog vijf miljoen euro tegoed door verlopen ov-chipkaarten’

30-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_ovchipkaart
Het wordt Nederlanders te moeilijk gemaakt om geld terug te krijgen van verlopen anonieme ov-chipkaarten. Dit vinden onder meer de Consumentenbond en Rover, die hun kritiek uiten op Translink, de organisatie die gaat over het terugbetalen. Dit meldt het AD maandag.
Verlopende kaarten
Na een aantal jaar verlopen de anonieme ov-kaarten en kunnen consumenten het resterende bedrag dat nog op hun kaart staat terug laten boeken. In totaal gaat het om ongeveer 625.000 consumenten, die in totaal zo’n vijf miljoen euro terug moeten krijgen, aldus de consumentenorganisaties.
‘Ouderwetse manier’
Volgens de consumentenorganisaties maakt Translink het de consument veel te moeilijk om dit geld terug te krijgen. Er zijn veel verschillende digitale manieren om makkelijk geld op je kaart te zetten, maar het geld eraf halen gaat nog ouderwets met een formulier dat via de post opgestuurd moet worden naar Translink.
‘Belachelijk’
Als het gaat om een bedrag onder de dertig euro, kan de consument ook naar een ov-balie in een grote stad om het terug te vragen. Organisaties als de Consumentbond en Rover vinden het ‘belachelijk’ dat in deze digitale wereld het niet mogelijk is om via internet dit geld terug te vragen.
Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!