Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nog steeds misstanden theeplukkers Unilever'

31-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
thee kopje 930x520
De leef- en werkomstandigheden op twee plantages in India, waar thee wordt geproduceerd voor onder meer Unilever, zijn nog altijd ondermaats. De omstandigheden zijn weliswaar verbeterd sinds de problemen in 2010 voor het eerste werden aangestipt maar met name tijdelijke arbeiders hebben het nog zwaar zo stelt de Landelijke India Werkgroep (LIW) dinsdag.
R ainforest Alliance
Unilever heeft maatregelen genomen om de theeleveranciers aan te sporen de omstandigheden voor arbeiders op de door Rainforest Alliance gecertificeerde plantages te verbeteren. Dat heeft er volgens de LIW toe geleid dat de situatie enigszins'' is verbeterd.
Tijdelijke krachten
Tijdelijke arbeidskrachten krijgen echter nog geen toereikende vergoeding voor overuren. Ook werken ze niet in alle gevallen beschermd wanneer ze pesticiden gebruiken en mogen ze zich niet verenigen in bijvoorbeeld een vakbond. Volgens de LIW verdienen deze problemen onmiddellijke aandacht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!