Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nog steeds gevaarlijke stoffen in producten supermarkten'

13-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
supermarkt-winkelkar 930x520
Supermarkten verkopen nog steeds producten die stoffen bevatten die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid, meldt 'voedselwaakhond' Foodwatch .
Huismerkproducten
In 9 van de 12 door stichting Foodwatch geteste huismerkproducten van Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl werd het gevaarlijke MOAH teruggevonden. De gevonden vervuiling werd vooral aangetroffen in pasta’s als macaroni en tagliatelle. Daarnaast blijken de geteste spaghetti van zowel Jumbo als Albert Heijn sterk vervuild met MOSH.
MOAH wordt ervan verdacht kankerverwekkend te zijn, terwijl MOSH ervan wordt verdacht weefselschade te veroorzaken. In antwoord op Kamervragen deed minister Schippers al tweemaal een oproep aan bedrijven om hun verantwoordelijk te nemen en veilige producten te garanderen.
"'Eigen verantwoordelijkheid' ver te zoeken"
"Meer dan een half jaar na onze eerste test liggen er nog steeds sterk vervuilde producten in het winkelschap. De door de minister gewenste ‘eigen verantwoordelijkheid’ van bedrijven is ver te zoeken", vindt Foodwatch. "De voedselindustrie waakt niet over onze gezondheid".
Omdat bedrijven nog onvoldoende maatregelen nemen, roept Foodwatch de overheid op om het gebruik van beschermende verpakkingen per direct te verplichten. Foodwatch heeft de betrokken supermarkten aangeschreven en opgeroepen om de gezondheid van hun klanten "serieus te nemen".
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

gerardvantol
gerardvantol13 jul. 2016 - 12:09

Mevrouw Schippers geloofd nog steeds in sprookjes, alsof d bedrijven op eigen initiatief iets zouden doen dat geld koste ten bate van de consument. Het enige dat immers telt zijn de winstcijfers, want dan zijn de aandeelhouders tevreden en niet te vergeten de bonus van de directie die gaat natuurlijk voor alles.

marco275
marco27513 jul. 2016 - 11:45

Die 'eigen verantwoordelijkheid' is weer zo'n VVD ding. Bedrijven nemen die zelden tot nooit want dat kost altijd geld.

visvest
visvest13 jul. 2016 - 11:17

Doe de boodschappen op de markt, land,streek- of natuurwinkel, daar kan je bijna alles nog onbewerkt enbijna zonder plastic kopen. GA NIET NAAR DE GROTE SUPERMARKTEN! Jeshopt je gek door het overaanbod, EN je wordt langzaam maar zekervergiftigd door al die troep die ze "voordelig" aan jouproberen te slijten! Suikerbommen, bespoten fruit en groenten,overvette vleeswaren, chemisch brood, kiloknallers en plofkippen.Eigenlijk moeten we weer terug naar de vijftiger jaren. Obesitas enandere luxe-kwalen had je toen veel minder! Ik blijf het toch zeggenhoor!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!