Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog nooit zo veel luchtvaartpassagiers

07-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_43.jpg
Het aantal passagiers dat via de Nederlandse luchthavens reisde is vorig jaar met 4,3 procent gestegen tot een recordaantal van 58 miljoen. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend.
Meer bezoekers
In de afgelopen vier jaar groeide het aantal passagiers met 12 miljoen. ,We zien de trend van groeiende passagiersaantallen al jaren. ,,Nederland is een populaire vakantiebestemming. Vanuit het buitenland krijgen we steeds meer bezoekers. De gunstigere tarieven van prijsvechters spelen daarin natuurlijk ook een rol'', vertelt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen.
Ook de omzet en het vrachtvervoer via de Nederlandse luchthavens zijn vorig jaar gegroeid.
Bijna alle Nederlandse vliegvelden kregen vorig jaar meer vluchten te verwerken dan het jaar daarvoor, bleek vorige maand al uit cijfers van het statistiekbureau. Alleen bij Groningen Airport Eelde nam het aantal af. In totaal verwerkten de luchthavens in 2013 ongeveer 8000 vliegtuigen meer dan het jaar ervoor. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!