Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog nooit zo veel energieoverstappers

28-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stopcontact stekkerdoos elektriciteit stroom 930 x 520
Nog niet eerder stapten in een jaar zo veel mensen over naar een andere energieleverancier als in 2015. De 15,1 procent van de mensen die hun heil zochten bij een andere maatschappij bespaarden met hun overstap tot 375 euro op hun energierekening. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag.
Prijs
Bij een overstap speelde vooral de prijs een rol. Het milieu en tevredenheid over de leverancier waren van minder belang. Het marktaandeel voor groene stroom bleef nagenoeg gelijk op 64 procent. Wel wordt er binnen de soorten groene stroom meer gevarieerd in bron van opwekking en looptijd van contract.
Minder kwijt
Door de overstappers daalt het gemiddelde bedrag dat een huishouden kwijt is aan energie al jaren en door de dalende energieprijzen gingen de prijzen afgelopen jaar nog verder omlaag. Een huishouden was afgelopen jaar gemiddeld 1661 euro kwijt. Een jaar eerder was dat nog 1739 euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!