Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog minder dan 1000 schoenenwinkels in Nederland

13-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
208 keer bekeken
  •  
schoenen 1127

In de afgelopen tien jaar zijn zo’n 530 schoenenwinkels verdwenen, waardoor ons land nu nog slechts 935 schoenenwinkels telt. Dit blijkt uit onderzoek van dataspecialist BoldData. Het bedrijf spreekt daarnaast ook van een “corona-effect”.

De afname bedraagt 36 procent in tien jaar tijd. Als consument kun je dus bij minder schoenspeciaalzaken terecht. In het noorden van het land is volgens de dataspecialist de grootste afname zichtbaar. 

Noordelijke provincies

Zo is in Groningen het aantal schoenenwinkels met bijna de helft afgenomen. In de provincie Drenthe gaat het zelfs om een afname van 53 procent. De cijfers liggen in lijn met de constateringen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waaruit ook een aanhoudende dalende trend zichtbaar is. 

Schoenmakers minder vatbaar

Volgens de dataspecialist BoldData lijken schoenmakers juist minder vatbaar voor de crisis dan schoenenwinkels. Hoewel het aantal schoenmakers ook al jaren afneemt, is de trend niet versneld door de coronacrisis. Volgens de dataspecialist is het een verklaring dat mensen tijdens de crisis eerder kiezen voor reparatie dan het kopen van een nieuw paar schoenen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!