Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog meer rijexamens uitgesteld

07-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4394438.jpg
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen moet woensdag nog meer kandidaten voor het rijexamen teleurstellen. Maandag en dinsdag werden al honderden rijexamens afgezegd in het besneeuwde zuiden en het oosten. Door ijzel komen daar woensdag veel plaatsen in Zuid-Holland en enkele plaatsen in Noord-Holland en Utrecht bij. In het slechtste scenario gaat het woensdag in totaal om 1700 examens, zei een woordvoerder.
Examens in Gelderland, Overijssel, het oostelijke deel van Flevoland, Limburg en Brabant gaan ook woensdag niet door vanwege de sneeuw. Wellicht dat in West-Brabant rijden in de loop van woensdag weer gaat. In Dordrecht en Gorinchem gaan rijexamens door, maar in de rest van Zuid-Holland zorgt ijzige neerslag voor problemen.
Het CBR meldde eind vorig jaar trots dat de wachttijd voor het rijexamen is teruggedrongen. Het instituut verwacht niet dat de problemen van deze week een terugslag veroorzaken. Het duurt enkele weken om alle ongeveer drieduizend uitgesteld examens in te halen. Dat kan volgens de woordvoerder op lege of vrijkomende plekken in het rooster en anders via overwerk, desnoods door op zaterdag examens af te nemen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!