NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Nog geen uitzicht op doorstart Slotervaartziekenhuis'

30 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
ziekenhuisbed_930x520_zorg
Op dit moment is er nog geen concreet uitzicht op een ,,gehele doorstart" van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Daarom bereiden de curatoren een goede afbouw van de poliklinische zorg voor. Dat meldt het failliet verklaarde ziekenhuis.
Zo bekijken specialisten alle patiëntendossiers om te zien waar poliklinische patiënten het beste af zijn. Een crisisteam voert meerdere malen per dag overleg om dat allemaal in goede banen te leiden. Ook wordt gesproken met de zorgverzekeraars, omliggende ziekenhuizen, huisartsen, het ministerie en de gemeente. De poliklinieken zijn nog wel open.

Niet genoeg personeel

Vrijdag waren de opgenomen patiënten al overgeplaatst, of konden naar huis. Dat moest heel snel gebeuren omdat er niet genoeg personeel was voor de operatiekamer en intensive care. En dat kwam weer doordat veel gespecialiseerd personeel geen vast contract had, stelt het ziekenhuis. Het ziekenhuis noemt het faillissement voor patiënten en medewerkers opnieuw ,,droevig en onverwachts". ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!