Kassa

Nog geen terugroepactie voor Kinder Surprise-ei na mogelijke salmonella-uitbraak

05-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1710 keer bekeken
  •  
surprise ei kinder 1127

De NVWA ziet nog geen aanleiding om Surprise-eieren van het merk Kinder terug te roepen. Eerder werd bekend dat dit al wel in België gebeurt, omdat deze chocolade eieren gelinkt worden aan een salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen.

Het is niet duidelijk of er salmonella-infecties zijn ontstaan door de bewuste producten in Nederland. Wel heeft het RIVM twee meldingen gekregen van jonge kinderen die ziek zijn geworden door de salmonella-bacterie. "Labonderzoek heeft duidelijk gemaakt dat het gaat om dezelfde stam als die bij uitbraken elders in Europa te zien is, maar wij weten niet wat deze kinderen hebben gegeten", zegt een woordvoerder.

Onderzoek

Onderzoek moet uitwijzen of de Kinder Surprise-eieren of andere producten van een Belgische Ferrero-fabriek in Nederland zijn verkocht die in verband worden gebracht met de salmonella-uitbraak.

"We zijn er druk mee bezig, veiligheid staat voorop. Maar we hebben vooralsnog geen aanwijzingen dat producten uit de Belgische fabriek hier zijn verspreid", zegt een woordvoerster van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

In België meer producten teruggeroepen

In België zijn overigens nog geen salmonella-vergiftigingen gelinkt aan de fabriek in Aarlen waar de chocola werd geproduceerd. Naast het Kinder Surprise-ei gaat de terugroepactie in België ook om Schoko-Bons, Mini Eggs en de Maxi-variant van de chocolade-eieren met een plastic speelgoedje in het midden. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!