Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog geen streep door imam-gala in Rijswijk

17-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Moskee.jpg
Het omstreden evenement met imams in Rijswijk volgende maand gaat vooralsnog door. De gemeente is en blijft in gesprek met alle partijen, onder meer met de organiserende Stichting Rohamaa. ,,Het is nu van belang dat vanuit alle perspectieven gekeken wordt naar de ontstane situatie en de voorliggende vragen die de gemeente heeft ontvangen'', schrijft de gemeente in een maandagavond verstuurde verklaring.
De gesprekken gaan maandagavond en dinsdagochtend verder. De gemeente Rijswijk laat weten belang te hechten aan ,,een zorgvuldig proces met een evenwichtige belangenafweging''.
Geschokt
De Stichting Rohamaa laat weten ,,geschokt’’ te zijn over de ophef die is ontstaan. ,,Wij herkennen ons niet in het beeld dat van de sprekers of het benefiet wordt geschetst in de media en/of door diverse politici’’, staat in een verklaring. ,,Op geen enkele wijze dient het benefiet als podium voor stellingname met betrekking tot internationale conflicten of om de aanwezigen aan te sporen iets anders te doen dan het geven van liefdadigheid en het steunen van barmhartigheid.’’
Doel
Het evenement is in het Event Plaza in Rijswijk op 8 maart. Doel is geld inzamelen om ,,vanuit Nederland en met de islam als vertrekpunt het welzijn van gehandicapten, weeskinderen, sociaal zwakkeren, asielzoekers en daklozen over de gehele wereld te helpen verbeteren’’.
Voor dit evenement zijn meerdere sprekers, dichters en zangers uit binnen- en buitenland uitgenodigd, onder wie sheikh Wahid Baali, Mohammed Hassan, Othman al Khamis en Mamdouh Tamami.
Omstreden imams
Over het evenement, waar mogelijk omstreden imams zouden komen, ontstond onder meer in de politiek veel ophef. Kamerleden van onder meer D66, CDA, PVV en VVD willen weten of er ,,haatimams’’ of ,,haatpredikers’’ naar Nederland komen. Minister Lodewijk Asscher (Integratie) zou daar antwoord op moeten geven. ANP

Meer over:

cda, vvd, diginieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!